Ny hvidbog: ”Et Danmark i balance er et rigere Danmark”

Jøp, Ove & Myrthu Vest har som en af initiativtagerne bag landsforeningen Danmark på Vippen taget stor del i tilblivelsen af en ny hvidbogen ”Et Danmark i balance er et rigere Danmark”.

forside

Hvidbogen blev præsenteret ved en velbesøgt høring i fællessalen på Christiansborg tirsdag den 8. september 2015. Som en af initiativtagerne bag landsforeningen Danmark på Vippen har Jøp, Ove & Myrthu Vest været involveret i tilblivelsen af hvidbogen ”Et Danmark i balance er et rigere Danmark”.

Hvidbogen er skrevet i tæt samarbejde med forskerne Steen Bo Frandsen, Jesper Bo Jensen, Marianne Levinsen og Lise Lyck, der hver især bidrager med en række videnskabelige analyser af udviklingen i Det Lokale Danmark.

Stor interesse for hvidbogen
Foran en fyldt fællessal præsenterede Kim Ruberg, adm. direktør og partner i Jøp, Ove & Myrthu Vest samt bestyrelsesmedlem i Danmark på Vippen, foreningens vision for et Danmark i bedre balance. ”Uanset hvor i Danmark, vi bor, skal danskere have samme muligheder for at bosætte sig, finde jobs, udvikle virksomheder og have samme offentlige tilbud, adgang til effektive infrastrukturforbindelser og ensartede finansieringsbetingelser,” fortalte han.

Ved høringen deltog blandt andet 16 folketingspolitikere, herunder blandt andre Formanden for Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer, Peter Juel Jensen (V) og næstformanden Lennart Damsbo-Andersen (S) samt Venstre og Socialdemokraternes landdistriktsordførere Thomas Danielsen og Magnus Heunicke. Derudover var flere borgmestre fra medlemskommunerne af Danmark på Vippen til stede ved høringen og gav en lang række interviews til både landsdækkende og lokale medier.

Opfordrer til politisk handling
Hvidbogen er en klar opfordring til politisk handling, da den dokumenterer, at Danmark er ved at miste sin plads blandt verdens rigeste lande, og at dette i høj grad skyldes, at Danmark har prioriteret udvikling i de store byer i stedet for de områder af Danmark, hvor vores reelle velstand bliver skabt. Denne forkerte prioritering underminerer både sammenhængskraften og velstanden i Danmark

Hent Hvidbogen
Hvidbogen er frit tilgængelig i PDF-format på foreningens hjemmeside www.danmarkpaavippen.dk og kan mod betaling også bestilles i fysisk form ved at sende en mail til kontakt@danmarkpaavippen.dk. Normalpris: 299,- pris for støttemedlemmer: 149,-